İçeriğe geç

Sempozyum Programı

PROGRAMIN PDF HALİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

21.GELENEKSEL TURİZM SEMPOZYUMU
11.05.2023, Balıkesir Üniversitesi

SEMPOZYUM PROGRAMI

 

11:00 – 12:15

AÇILIŞ KONUŞMALARI ve 1.OTURUM 

SALON A

1. Konuşmacı: Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Murat DOĞDUBAY

2. Konuşmacı: Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel OĞURLU

 

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Düriye BOZOK

  1. Otel İşletmelerinde İşe Alma Sürecinde Metaverse Teknolojilerinin Önemi
    Ramazan YÜKSEL, Dr. Öğr. Üyesi Ömer SARAÇ, Prof. Dr. Orhan BATMAN 
  1. Turizm Eğitiminde Yaratıcı Drama ve Seyahat İşletmeciliği Müfredatında
    Yaratıcı Dramanın Aktif Kullanımı
    Ferhat Bilgin ÖNOL, Prof. Dr. Füsun İSTANBULLU DİNÇER 
  1. Balıkesir İlindeki Zihinsel Engelli Bireylerin Rekreatif Faaliyetlere Katılım Potansiyelleri ve Erişilebilirlik Sorunlarının Belirlenmesi
    Serdar ER, Arş. Gör. Dr. Sultan Nazmiye KILIÇ

 

 

12:15 – 13:00

ÖĞLE ARASI

  

13:00 – 14:15

2. OTURUM 

SALON A

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Azize HASSAN

  1. Türk Turizminde Alternatif Çekicilik Unsurları Oluşturma Yönünde Güncel Eğilimler
    Ebru ARICI, Meliha Sena YILDIRGAN,
    Doç. Dr. Aziz Gökhan ÖZKOÇ, Prof. Dr. Orhan BATMAN 
  1. Bisiklet Turizmi ve Türkiye’deki Potansiyeli
    Javid ALİYEV, Prof. Dr. İsmail KIZILIRMAK 
  1. Alternatif Turizm Konulu Türkiye’de Yapılan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
    Öznur DURCAN, Dr. Öğr. Üyesi Emrah ÖZTÜRK

 

SALON B

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Emrah ÖZKUL

  1. Aşırı Turizm Konulu Makalelerin Bibliyometrik Analizi
    Eren VARIŞ, Doç. Dr. Hatice GÜÇLÜ NERGİZ
  1. Somut Olmayan Kültürel Miras Değeri Olarak Türk Kahvesi ve Geleneği:
    Gastrodiplamasi Faaliyetleri Çerçevesinde Tanıtımı

    Mehtap KIRÇİÇEK, Doç. Dr. Gülçin ÖZBAY
  1. Somut Olmayan Kültürel Miras Unsuru Olarak Efsaneler:
    Balıkesir İçin Yenilikçi Bir Festival Önerisi

    Volkan KARAÇELİK, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin TEKİN 
  1. Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı Kriterlerine Göre Şehirler Tarafından Yürütülebilecek
    Gastronomi Temalı Faaliyetlerin Mevcut Araştırmalar Bağlamında Değerlendirilmesi
    Candan ŞAHİN, Doç. Dr. Göksel Kemal GİRGİN

 

  

14:30 – 15:45

3. OTURUM 

SALON A

 Oturum Başkanı: Prof. Dr. Füsun İSTANBULLU DİNÇER

  1. Covıd-19 Sürecinde Stratejik Yönetim ve Gastronomi İlişkisi
    Arş. Gör. Ayşen ERTAŞ, Prof. Dr. Murat DOĞDUBAY 
  1. Türkiye’deki Michelin Yıldızlı Restoranlarda Umami Tat Kullanımı
    Berker MUŞTU, Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR 
  1. Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Yeni İskandinav Mutfak Akımı’nın Değerlendirilmesi: İstanbul’daki Restoranlara Yönelik Bir Uygulama Önerisi
    Nurayla AĞUN, Doç. Dr. Selda UCA 
  1. Slow Food Algısının Ölçülmesi: İstanbul Örneği
    Buse BOZKUŞ, Prof. Dr. Şenol ÇAVUŞ

 

  

SALON B

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Muammer MESCİ

  1. Türkiye’de Sağlık ve Estetik Turizmi GZFT (SWOT) Analizi
    Orhan ÖKÇÜM, Prof. Dr. Burhanettin ZENGİN
  1. Turizm Akademisyenlerinin Zaman Yönetimi Becerileri İle İlgili Görüşleri
    Sümeyra KESİCİ, Doç. Dr. Erkan TAŞKIRAN 
  1. Turizm Sektöründe Ekonomik Sızıntılar Üzerine Bir Değerlendirme
    Öykü DEMİR, Prof. Dr. Mithat Zeki DİNÇER, Bahar TÜRKAY 
  1. Uygulama Gezilerinin Turist Rehberlerince Değerlendirilmesi:
    Marmara Bölgesi Uygulama Gezisi Örneği
    Zübeyde KARAMAN, Dr. Öğr. Üyesi Nuray EKER 

 

 

16:00 – 17:30

4. OTURUM ve KAPANIŞ KONUŞMALARI 

SALON A

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Burhanettin ZENGİN

  1. Günümüz Paket Tur Planlamasından Hareketle Uzay Turizmi Paket Tur Planlaması
    Kadir Erdem BOL, Prof. Dr. Füsun İSTANBULLU DİNÇER
  1. Yaşam Tarzlarının Dijital Detoks Turizmine Katılım Motivasyonları Üzerindeki Etkisine Yönelik
    Bir Araştırma Tasarısı
    Kemal ALPASLAN, Doç. Dr. Selda UCA 
  1. Tema Parkları ve Türkiye Turizm Endüstrisindeki Yeri
    Shahin AZADALİYEV, Prof. Dr. Orhan AKOVA

 

KAPANIŞ KONUŞMALARI