PROGRAMIN PDF HALİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
21.GELENEKSEL TURİZM SEMPOZYUMU
11.05.2023, Balıkesir Üniversitesi
SEMPOZYUM PROGRAMI
11:00 – 12:15
AÇILIŞ KONUŞMALARI ve 1.OTURUM
SALON A
1. Konuşmacı: Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Murat DOĞDUBAY
2. Konuşmacı: Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel OĞURLU
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Düriye BOZOK
- Otel İşletmelerinde İşe Alma Sürecinde Metaverse Teknolojilerinin Önemi
Ramazan YÜKSEL, Dr. Öğr. Üyesi Ömer SARAÇ, Prof. Dr. Orhan BATMAN
- Turizm Eğitiminde Yaratıcı Drama ve Seyahat İşletmeciliği Müfredatında
Yaratıcı Dramanın Aktif Kullanımı
Ferhat Bilgin ÖNOL, Prof. Dr. Füsun İSTANBULLU DİNÇER
- Balıkesir İlindeki Zihinsel Engelli Bireylerin Rekreatif Faaliyetlere Katılım Potansiyelleri ve Erişilebilirlik Sorunlarının Belirlenmesi
Serdar ER, Arş. Gör. Dr. Sultan Nazmiye KILIÇ
12:15 – 13:00
ÖĞLE ARASI
13:00 – 14:15
2. OTURUM
SALON A
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Azize HASSAN
- Türk Turizminde Alternatif Çekicilik Unsurları Oluşturma Yönünde Güncel Eğilimler
Ebru ARICI, Meliha Sena YILDIRGAN,
Doç. Dr. Aziz Gökhan ÖZKOÇ, Prof. Dr. Orhan BATMAN
- Bisiklet Turizmi ve Türkiye’deki Potansiyeli
Javid ALİYEV, Prof. Dr. İsmail KIZILIRMAK
- Alternatif Turizm Konulu Türkiye’de Yapılan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
Öznur DURCAN, Dr. Öğr. Üyesi Emrah ÖZTÜRK
SALON B
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Emrah ÖZKUL
- Aşırı Turizm Konulu Makalelerin Bibliyometrik Analizi
Eren VARIŞ, Doç. Dr. Hatice GÜÇLÜ NERGİZ
- Somut Olmayan Kültürel Miras Değeri Olarak Türk Kahvesi ve Geleneği:
Gastrodiplamasi Faaliyetleri Çerçevesinde Tanıtımı
Mehtap KIRÇİÇEK, Doç. Dr. Gülçin ÖZBAY
- Somut Olmayan Kültürel Miras Unsuru Olarak Efsaneler:
Balıkesir İçin Yenilikçi Bir Festival Önerisi
Volkan KARAÇELİK, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin TEKİN
- Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı Kriterlerine Göre Şehirler Tarafından Yürütülebilecek
Gastronomi Temalı Faaliyetlerin Mevcut Araştırmalar Bağlamında Değerlendirilmesi
Candan ŞAHİN, Doç. Dr. Göksel Kemal GİRGİN
14:30 – 15:45
3. OTURUM
SALON A
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Füsun İSTANBULLU DİNÇER
- Covıd-19 Sürecinde Stratejik Yönetim ve Gastronomi İlişkisi
Arş. Gör. Ayşen ERTAŞ, Prof. Dr. Murat DOĞDUBAY
- Türkiye’deki Michelin Yıldızlı Restoranlarda Umami Tat Kullanımı
Berker MUŞTU, Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR
- Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Yeni İskandinav Mutfak Akımı’nın Değerlendirilmesi: İstanbul’daki Restoranlara Yönelik Bir Uygulama Önerisi
Nurayla AĞUN, Doç. Dr. Selda UCA
- Slow Food Algısının Ölçülmesi: İstanbul Örneği
Buse BOZKUŞ, Prof. Dr. Şenol ÇAVUŞ
SALON B
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Muammer MESCİ
- Türkiye’de Sağlık ve Estetik Turizmi GZFT (SWOT) Analizi
Orhan ÖKÇÜM, Prof. Dr. Burhanettin ZENGİN
- Turizm Akademisyenlerinin Zaman Yönetimi Becerileri İle İlgili Görüşleri
Sümeyra KESİCİ, Doç. Dr. Erkan TAŞKIRAN
- Turizm Sektöründe Ekonomik Sızıntılar Üzerine Bir Değerlendirme
Öykü DEMİR, Prof. Dr. Mithat Zeki DİNÇER, Bahar TÜRKAY
- Uygulama Gezilerinin Turist Rehberlerince Değerlendirilmesi:
Marmara Bölgesi Uygulama Gezisi Örneği
Zübeyde KARAMAN, Dr. Öğr. Üyesi Nuray EKER
16:00 – 17:30
4. OTURUM ve KAPANIŞ KONUŞMALARI
SALON A
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Burhanettin ZENGİN
- Günümüz Paket Tur Planlamasından Hareketle Uzay Turizmi Paket Tur Planlaması
Kadir Erdem BOL, Prof. Dr. Füsun İSTANBULLU DİNÇER
- Yaşam Tarzlarının Dijital Detoks Turizmine Katılım Motivasyonları Üzerindeki Etkisine Yönelik
Bir Araştırma Tasarısı
Kemal ALPASLAN, Doç. Dr. Selda UCA
- Tema Parkları ve Türkiye Turizm Endüstrisindeki Yeri
Shahin AZADALİYEV, Prof. Dr. Orhan AKOVA
KAPANIŞ KONUŞMALARI